Aquesta setmana hem estat a la fira Formnext de Frankfurt, una de les més importants d’Europa en fabricació additiva i indústria 4.0.

La fira ha reunit fabricants, distribuïdors i professionals de la impressió 3D d’arreu d’Europa. S’hi han presentat els últims avenços en impressió 3D i com aquests es complementen i interactuen amb les tecnologies convencionals.

Partner event de 3D Systems

partner event de 3d systemsCom a distribuïdors autoritzats de 3D Systems, hem assistit al Partner Event que ha ofert el fabricant líder mundial en impressió 3D dins el context de la fira. En l’esdeveniment, d’accés només per a partners, els diferents responsables de departament han desgranat les principals novetats de la marca pel pròxim any 2018.

Nova FabPro 1000

fabpro 3d systemsLa més destacada és la nova impressora 3D d’escriptori FabPro 1000. Es tracta d’una màquina ideal per a aplicacions d’enginyeria i joieria pensada per a prototipatge o producció directa de petits volums de peces.

És una impressora de tecnologia DLP (digital light projector ) amb qualitat de fabricació similar al de les impressores SLA, però amb un cost molt més assequible. A més de la qualitat, una de les principals característiques d’aquesta màquina és la velocitat d’impressió, que és de 23 mm per hora, més elevada que la dels seus competidors en el mercat.

La nova FabPro 1000 estarà disponible a partir de l’abril de 2018.

Nou sistema Figure 4

figure 4 3d systemsMés enllà d’aquesta novetat, s’ha presentat també el sistema Figure 4. Un sistema modular pensat per cubrir necessitats de producció de gran volum. 3D Systems ja fa mesos que ens dona detalls d’aquesta eina que ha de revolucionar la manera en què entenem el procés de fabricació 3D. La voluntat de 3D Systems és que aquest entorn de treball permeti substituir màquines de producció d’injecció per impressores 3D en un procés cent per cent automatitzat. El Figure 4 es pot fer servir també per a prototipatge per a grans volums.

Aquest nou sistema estarà disponible en la seva versió Standalone a partir de maig i en la versió Modular a partir de setembre de 2018.

Nous materials per a la família MultiJet Printing

Pel que fa a les impressores MultiJet Printing (MJP), 3D Systems ha aprofitat la fira de Frankfurt per presentar nous materials amb noves característiques i funcionalitats. Entre ells, destaquen nous materials per a enginyeria (ABS like o high impact) o el nou material Armor, altament resistent als impactes i doblement resistent al trencament per estirament. També destaquen el ProFlex, un semirígid semblant al PP, o els M2R CL, M2R WT, M2R TN, M2R GRY (usp de classe VI). Finalment destacar també el M2R Gray, pensat per a la visualització màxima de detalls o ideal per pintar-hi sobre.

Altres màquines

Finalment, 3D Systems ha presentat també la nova ProX SLS 6100, que estarà disponible durant el primer trimestre de 2018. Amb un espai de treball de 318x330x460mm, és una màquina de tecnologia SLS de producció de peces funcionals. L’altra novetat és la DMP 8500, d’impressió amb metall, que incorporarà un sistema d’automatització de la producció amb carros automatitzats dins de la fàbrica.

Les nostres marques a la fira

Entre els expositors hi hem pogut veure els principals fabricants del món en tecnologies de fabricació additiva, així com empreses de renom i innovadors d’utillatges industrials, materials, enginyeria mecànica, metrologia, prototips, processament de productes, accessoris i molts més. Entre els fabricants hi hem pogut veure els estands i les peces de les marques que distribuïm: 3D Systems, Dynamical Tools, Zortrax, Markforged i Formlabs. Us en deixem algunes fotografies.